Ingredienser

Tilbehør til 4 personer
  • 1 ½ kg rodfrugter fx knoldselleri, gulerødder, pastinakker og persillerødder
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 dl grønsagsbouillon
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 1 bundt bredbladet persille

Tilberedning

Dampede rodfrugter
Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern.

Varm olien i en stor dyb slip let pande og steg rodfrugterne et par minutter. Hæld citronsaft over og lad det fordampe. Hæld bouillon ved og læg låg på panden. Damp grøntsagerne i ca. 10 minutter til de er møre, men stadig har lidt bid. Drys rørsukker over og vend forsigtigt rundt. Krydr med salt og peber og vend med hakket persille.

Frugt og grønt pr. person

300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

700 kJ / 150 kcal. Kulhydrat: 31 g Fedt: 5 g, heraf mættet fedt: 1 g

Hjertevarm mad 2017