Ingredienser

  • 1 kg bagekartofler
  • 2 dl græsk yoghurt 2%
  • 2 spsk syltet estragon el. halvt så meget tørret
  • 1 skalotteløg el. rødløg
  • salt og peber
  • 600 g hakket oksekød, 6%
  • 500 g broccoli
  • 200 g hvedebrød

Tilberedning

Vask kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time og 15 minutter eller til de er møre, når man stikker i dem med en urtekniv.
Hak estragon og løg fint og rør det i den græske yoghurt. Smag cremen til med salt og peber.
Form bøfferne til 4 bøffer og krydr dem med salt og peber. Steg bøfferne på en grillpande eller grill ved god varme i ca. 4 minutter på hver side.
Del evt. broccolien i mindre buketter og kog den i rigeligt letsaltet vand i ca. 5 minutter. Tag den op og servér den til bøfferne med de bagte kartofler og estragoncremen.

TIP
Kartoflerne kan også tilberedes på grillen. De skal lægges i yderkanten af grillen, så de får indirekte varme, bages i lidt længere tid og vendes nogle gange undervejs.

Frugt og grønt pr. person

130 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2650 kJ (625 kcal). Kulhydrat 84 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 5 g