Ingredienser
- 1 kg bagekartofler
- 2 dl græsk yoghurt 2%
- 2 spsk syltet estragon el. halvt så meget tørret
- 1 skalotteløg el. rødløg
- salt og peber
- 600 g hakket oksekød, 6%
- 500 g broccoli
- 200 g hvedebrød
Tilberedning
Vask kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time og 15 minutter eller til de er møre, når man stikker i dem med en urtekniv.
Hak estragon og løg fint og rør det i den græske yoghurt. Smag cremen til med salt og peber.
Form bøfferne til 4 bøffer og krydr dem med salt og peber. Steg bøfferne på en grillpande eller grill ved god varme i ca. 4 minutter på hver side.
Del evt. broccolien i mindre buketter og kog den i rigeligt letsaltet vand i ca. 5 minutter. Tag den op og servér den til bøfferne med de bagte kartofler og estragoncremen.
TIP
Kartoflerne kan også tilberedes på grillen. De skal lægges i yderkanten af grillen, så de får indirekte varme, bages i lidt længere tid og vendes nogle gange undervejs.
Frugt og grønt pr. person
130 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2650 kJ (625 kcal). Kulhydrat 84 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 5 g