Ingredienser

Andebryststeg
  • 1 andebryststeg, ca. 1500 g
  • salt og peber
  • skal af 1 ubehandlet citron
  • 4 dl ande- eller hønsebouillon
Bagt Hokkaido græskar og radicchio
  • 1 Hokkaido græskar
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1 radicchiosalat
  • 1 spsk. citronsaft
  • 6-8 stilke frisk timian
Sauce
  • 2-3 tsk. majsstivelse eller sovsejævner
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • 1-2 tsk. honning
  • salt og peber
Tilbehør
  • 800 g små kartofler
  • eventuelt 1 spsk. olivenolie
  • eventuelt 2 spsk. hakket persille

Tilberedning

Andebryststeg
Gnid andeskindet med salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal. Læg stegen i en bradepande, og sæt den i ovnen ved 150 grader i 1 time. Hæld det afsmeltede fedt fra bradepanden, og tilsæt bouillon. Steg andebryststegen videre i 30 minutter – til temperaturen i brystkødet er ca. 62 grader. Sæt ovnen på 200 grader varmluft, og steg andebryststegen videre i ca. 30 minutter – til skindet er sprødt.

Lad stegen hvile i 15 minutter. Skær kødet af benet, og skær det i skiver.

Bagt Hokkaido græskar og radicchio
Vask græskarret, og skær det i kvarter. Skrab kernerne ud, og del græskarret i grove stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir, stænk med ½ spsk. olivenolie, drys med salt og peber, og sæt pladen i ovnen sammen med andestegen den sidste halve time ved 200 grader.

Del radicchiosalaten i både, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med resten af olivenolien, drys med salt og peber, og sæt dem i ovnen sammen med græskarstykkerne, når anden er taget ud, og bag dem i 10-12 minutter. Anret græskar og radicchio sammen, stænk med citronsaft, og drys med timianblade.

Sauce
Si skyen over i en gryde, skum fedtet af, og jævn saucen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag saucen til med citronsaft, honning, salt og peber.

Tilbehør
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, og pil dem. Hold dem varme, eller rist dem gyldne på en pande med olivenolie. Drys eventuelt med hakket persille.

Servér skiver af andebryst med bagt græskar og radicchio, sauce og kartofler.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2300 kJ (550 kcal). Kulhydrat 55 g. Fedt 23 g, heraf mættet fedt 5

UH5114