Ingredienser

Ovnbagt efterårsgrønt
  • ½ kg rodfrugter, fx gulerødder, knoldselleri, pastinakker, rødbeder, jordskokker (brug dem, du allerede har, og dem som er danske)
  • 400 g kartofler
  • ½ spsk. rapsolie
  • 1 tsk. stødt oregano
  • 1 tsk. stødt rosmarin
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
Kylling
  • 2 stykker kyllingebryst stykker uden skind og ben (225 g)
  • ½ spsk. rapsolie
  • 1 tsk. stødt oregano
  • 1 tsk. stødt rosmarin
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
Sennepscreme
  • 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. sød sennep
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Reven skal af 1 ubehandlet citron
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Tilberedning

Ovnbagt efterårsgrønt
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Skur kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Vend rodfrugter og kartofler med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med oregano, rosmarin, flagesalt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 min.

Kylling
Vend olie med krydderier, flagesalt og peber. Bank kyllingestykkerne let med håndfladen, og vend dernæst i olien. Tag rodfrugterne ud af ovnen. Gør plads til kyllingen. Sæt bagepladen tilbage i ovnen, og steg i ca. 10 min. Sluk for ovnen, og lad det stå på eftervarme i ca. 10. min.

Sennepscreme
Du kan med fordel lave en dobbelt portion og bruge resten af sennepscremen til frokostretterne. Rør yoghurt med mayonnaise og de to slags sennep. Smag til med citronskal, flagesalt og peber.

Servering
Fordel ovnbagte rødder, kartofler og kylling på to tallerkener. Servér med sennepscreme.

Frugt og grønt pr. person

ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ/500 kcal Protein 31 g Kulhydrat 47 g Fedt 21 g, heraf 3 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 4, 2022