Ingredienser
Rodfrugtchips- 1 kg rodfrugter fx pastinakker, gulerødder og rødbeder
- ½ spsk. olivenolie
- ½ tsk. flagesalt
- 100 g skyr 0,2%
- 2 spsk fedtreduceret mayonnaise
- 2 tsk. grovkornet sennep
- 1 håndfuld krydderurter fx kørvel, persille, dild, basilikum
- 20 g kapers
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
Tilberedning
Rodfrugtchips
Skræl rodfrugterne og skær dem helt tyndt på langs på et mandolinjern. Kom grøntsagerne en frysepose med olivenolie og masser dem forsigtig, så olien fordeler sig. Læg grøntsagerne på en bageplade med bagepapir -de skal ligge adspredt. Krydr med salt og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Åben ovnen indimellem og lad dampen slippe ud. Tag rodfrugtchipsene ud efterhånden som de er sprøde.
Afkøl chipsene.
Sauce tatar
Rør skyr med mayonnaise og sennep. Hak krydderurterne og vend i cremen sammen med kapers. Krydr med salt og peber.
Drys rodfrugtchips med salt og server med sauce tatar.
Frugt og grønt pr. person
200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
750 kJ/ 175 kcal. Kulhydrat 18 g, Fedt 7 g, heraf 1 g mættet fedt
LK2020-32