Ingredienser

Rodfrugtchips
  • 1 kg rodfrugter fx pastinakker, gulerødder og rødbeder
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
Sauce tatar
  • 100 g skyr 0,2 %
  • 2 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • 2 tsk. grovkornet sennep
  • 1 håndfuld krydderurter fx kørvel, persille, dild, basilikum
  • 20 g kapers
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Tilberedning

Rodfrugtchips
Skræl rodfrugterne, og skær dem helt tyndt på langs på et mandolinjern. Kom grønsagerne en frysepose med olivenolie, og massér dem forsigtigt, så olien fordeler sig. Læg grønsagerne på en bageplade med bagepapir – de skal ligge adspredt. Krydr med salt og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Åben ovnen indimellem, og lad dampen slippe ud. Tag rodfrugtchipsene ud, efterhånden som de er sprøde.

Afkøl chipsene.

Sauce tatar
Rør skyr med mayonnaise og sennep. Hak krydderurterne og vend i cremen sammen med kapers. Krydr med salt og peber.

Drys rodfrugtchips med salt og server med sauce tatar.

Frugt og grønt pr. person

200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

750 kJ/175 kcal Protein 7 g Kulhydrat 18 g Fedt 7 g, heraf 1 g mættet fedt

LK2020-32