Ingredienser

Rabarberkage
  • 2 æg str. L
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 120 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 200 g rensede rabarberstilke
  • 1 spsk. perlesukker
  • 1 spsk. flormelis til drys
Skyrcreme
  • 3 dl skyr naturel 0,2 %
  • 2 spsk. flormelis
  • korn af 1 stang vanilje

Tilberedning

Rabarberkage
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende ca. 10 minutter – brug en håndmixer.

Bland hvedemel med bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen helst ikke må røres ud. Fordel forsigtigt dejen i en smurt tærteform.

Skyl rabarberne, og skær i små stykker på ca. 2 cm. Fordel rabarberne i kagen. De skal endelig ikke trykkes ned i kagen. Drys med perlesukker, og bag kagen i ca. 20 minutter, til den er sprød og gylden. Afkøl kagen.

Skyrcreme
Rør skyr med flormelis og vaniljekorn.

Drys kagen med sigtet flormelis og servér med skyrcreme.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 25 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

950 kJ (230 kcal). Kulhydrat 45 g. Fedt 2 g, heraf mættet fedt mindre end 1 g

UH1817