Ingredienser
Rødbedesuppe- 500 g rødbeder
- 2 mellemstore kartofler
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk stødt koriander
- 1 l grønsagsbouillon
- salt og peber
- 2 æbler
- ½ dl piskefløde
- 1-2 spsk revet peberrod
- 1 bundt purløg
- 4 tykke skiver groft hvedebrød, 300 g
Tilberedning
Rødbedesuppe
Skræl rødbeder og kartofler og skær dem i små tern. Varm olien i en gryde og svits rødbeder, kartofler, presset hvidløg og koriander et par minutter. Hæld bouillon ved og lad grøntsagerne simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til rødbeder og kartofler er møre. Blend suppen og smag den til med salt og peber. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i skiver. Lun æblerne i suppen.
Peberrodsfløde
Pisk fløden til et let skum. Vend flødeskummet med friskrevet peberrod.
Servér suppen med peberrodsfløde, klippet purløg og groft brød.
Frugt og grønt pr. person
128,8 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1769 kJ (421,1 kcal). Kulhydrat 71,8 g. Fedt 11,8 g, heraf mættet fedt 4,5 g
Ude og Hjemme, uge 38, 2012