Ingredienser

Flæskesteg
  • 1 stk. kamsteg på ca. 800 g
  • laurbærblade
  • groft salt
Æblekompot
  • 2 æbler i tern
  • 1 kvist timian
  • frisk chili
  • 2 spsk. grov sennep
  • 2 stk. hakket løg
  • 1 dl æblemost
  • 1 bundt hakket persille
  • 100 g frisk grønkål plukket
  • lidt salt og peber
Lidt for lækker rødkål
  • ½ rødkål
  • 2 blodgrape
  • 1 spsk. valnøddeolie
  • 1 dl. rødvinseddike
  • ½ tsk. spidskommen
  • lidt salt og peber
  • 50 g hasselnødder
  • 4 fuldkornssandwichboller
  • grov sennep
Holms fuldkorns-sandwichboller
  • ½ pakke gær
  • 2 spsk. honning
  • ½ liter vand
  • 1 dl most
  • 1 dl. olie
  • 750 gram fuldkornsmel fx hvid hvede
  • 100 gram kikærtemel
  • 100 gram chiafrø

Tilberedning

Flæskesteg
Tag kamstegen og rids sværet med en skarp kniv. Kom lidt laur­bærblade i rillerne og krydr’ med groft salt. Kamstegen sættes på en rist, og under den sættes et fad med vand i bunden af ovnen. Tænd oven på 110-120 grader, og steg kamstegen i 3 timer. Når sværene bliver blanke,, så fyrer du op for ovnen til 230 grader, indtil sværene bobler. Tag derefter stegen ud, og lad det sprøde op. Bum det knaser.

Æblekompot
Æbletern, krydderier, sennep og hakket løg ristes af på en varm pande. Tilsæt æblemost, og lad det snurre i 20 minutter. Lad det køle af og smag til med hakket persille, grønkål, salt og peber.

Lidt for lækker rødkål
Rødkålen skæres i tyndes strim­ler, og blodgrape skrælles og deles i grove stykker. Der blan­des en dressing af valnødde­olien, rødvinseddike, spidskom­men samt salt og peber. Alt blandes i en skål og vendes rundt. Det må gerne være sprødt og lidt til den syrlige side. Has­selnødderne hakkes groft og drysses over.

Lad rødkålen stå og trække i ca. 30 minutter.

Smør fuldkornssandwichbol­lerne med grov sennep. Skær 4 skiver kamsteg – én til hver sandwich. Fyld sandwichen op med æblekompot og rødkålssa­lat. Den her sandwich river sok­kerne af alle og enhver.

 

Køb bollerne i supermarked eller bag Claus Holms boller:

Holms fuldkorns-sandwich-boller

20 stk.

DAG 1
Bland ingredienserne i en skål, og lad dejen køre længe i røre­maskinen (ca. 20 minutter). Du kan også ælte dejen godt igen­nem ved håndkraft. Lad den hæve natten over på køl. Det giver lidt mere smag.

DAG 2
Tag dejen ud af køleskabet, og tænd ovnen på 225 grader. Form 20 stk. fuldkornssand­wichboller. Bag sandwichbol­lerne i en forvarmet ovn ved 225 grader i små 20 minutter.

Opskrifterne er fra Hjerteliv nr. 1, 2021 ”Mandemad” af tv-kokken Claus Holm

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3000 kJ/750 kcal. Kulhydrat 57 g, kostfiber 13 g. Fedt 39 g, heraf 8 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 1, 2021