Ingredienser

Flæskesteg
  • 1 lille svinekam med svær uden ben, ca. 800 g
  • 6 dl vand
  • fint salt
Agurkesalat
  • 1 agurk
  • 1 tsk fint salt
  • 1 dl lagereddike
  • 2 dl vand
  • 2-3 spsk. sukker
  • friskkværnet peber
Rå rødkål
  • ½ lille rødkål
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. fint salt
Dressin
  • 1 lille løg
  • 1 dl youghurt naturel
  • 1 spsk. mayonnaise, fedtreduceret
  • salt og peber
  • 4 sandwichboller a ca. 100 g

Tilberedning

Flæskesteg
Rids eventuelt sværen, men undgå at ridse i selve kødet. Gnid omhyggeligt saltet ned mellem hver svær. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Stegen og sværen skal helst ligge vandret under stegning. Læg eventuelt et stykke stanniol under stegen i den laveste ende.

Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kom vand i bunden af bradepanden og stil stegen i ovnen ved 180 grader. Når kødets centrumtemperatur er 50 grader, skrues ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk undervejs.

Tag stegen ud og lad den hvile ca. 10 minutter. Skær stegen i skiver. Til flæskestegssandwich til 4 personer skal du bruge 8 skiver. Skær fedtkanten af mellem svær og kød.

Agurkesalat
Skær agurken i tynde skiver. Drys agurkeskiverne med salt og lad dem trække ca. 30 minutter. Skyl saltet af agurkeskiverne og vrid dem godt. Rør eddike med vand og sukker og hæld lagen over agurkerne. Krydr med peber.

Rå rødkål
Fjern stok og de yderste blade af kålen. Snit kålen fint. Drys kålen med sukker og salt og vend den godt rundt. Lad kålen trække ca. 15 minutter.

Dressing
Hak løget fint. Rør yoghurt med mayonnaise, løg og sennep. Smag til med salt og peber.

Flæk bollerne. Smør dem med dressing og fyld dem med rødkålssalat, flæskesteg i skiver og agurkesalat.

TIP
Hvis sværen på stegen ikke bliver sprød, så tag stegen ud af ovnen, når den har en centrumtemperatur på 65 grader. Skær sværen af stegen, og del den, så sværene ligger enkeltvist. Læg dem i en bradepande, og skru ovntemperaturen op på 225-250 grader. Hold øje med at sværene ikke bliver for mørke, og lad dem stege, til de er sprøde. Vend dem eventuelt nogle gange undervejs.

Frugt og grønt pr. person

161 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2175 kJ (518 kcal). Kulhydrat 57 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 42, 2012