Ingredienser
Antonios fristelser- 1 kg kartofler
- 500 g selleri
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 100 g ansjoser i olie
- 5 stilke rosmarin eller 1 tsk tørret
- ½ tsk salt
- peber
- 2½ dl madlavningsfløde 8 %
- 1 dl letmælk
- 2 dl rasp
- 1 spsk oliven- eller rapsolie
- 300 g rødkål
- 1 løg
- 75 g soltørrede tomater
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 dl rosiner
- peber
Tilberedning
Antonios fristelser
Skræl kartofler og selleri og skær dem i tynde stave. Hak løg og hvidløg fint. Skær ansjoserne i meget små tern. Pil ‘nålene’ af rosmarinen og hak dem fint. Bland kartofler, selleri, løg, hvidløg, ansjoser, rosmarin, salt, peber, fløde og mælk i en stor skål. Smør et ovnfast fad med lidt olie. Læg kartoffel-selleriblandingen i fadet og tryk det lidt fladt på toppen. Drys med rasp og dryp med olie.
Bag retten i ca. 1 time i ovnen ved 180 grader, til den er gylden og sprød på toppen, og kartofler og selleri er helt møre.
Rødkålssalat
Snit rødkålen fint. Skær løget i tynde skiver. Skær tomaterne i strimler. Rør olie og eddike sammen i en salatskål og vend rødkål, løg, soltørrede tomater og rosiner i dressingen. Smag salaten til med peber.
Servér Antonios fristelser med rødkålssalat.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2650 kJ (650 kcal). Kulhydrat 92 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 6
UH1113