Ingredienser
Kartoffelcurry- 3 løg
- 1 spsk. raps- eller olivenolie
- 1 stor dåse koncentreret tomatpuré (140 g)
- 2 tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. stødt kardemomme
- ¼ tsk. stødt nellike
- 5 dl vand
- 2 fed hvidløg
- 800 g blomkål
- 800 g kartofler
- 1 squash
- 1 bundt frisk koriander
- salt
- 4 sildefileter, ca. 400 g
- 4 spsk. sød mangochutney
- 1 dl rugmel
- 1 spsk. raps- eller olivenolie
- salt
- 2 dl letmælksyoghurt
- 1 tsk. stødt spidskommen
- ¼ tsk. salt
Tilberedning
Kartoffelcurry
Hak løgene og svits dem i olien i en bredbundet gryde eller sauterpande, til de bliver bløde og klare. Svits tomatpureen med et øjeblik. Tilsæt krydderier, vand og presset hvidløg. Vask kartoflerne og skær kartoflerne i tern på ca. 2×2 cm og kog dem i saucen i 5 minutter. Skær blomkålen i buketter på størrelse med kartoflerne og riv squashen groft. Vend blomkål og squash i saucen og kog den endnu i 15 minutter. Hak koriander og kom den i saucen. Kog den godt igennem og smag til med salt.
Stegte sild med mangochutney
Klip finnerne af sildene. Smør 1 spsk. mangochutney på indersiden af hver sildefilet og luk dem sammen. Vend sildene i rugmel. Varm 1 spsk. olie op på en pande og steg sildene gyldenbrune på begge sider og krydr dem med salt.
Yoghurtdressing
Rør yoghurten med spidskommen og salt.
Servér kartoffelcurryen med sild og dryp med yoghurtdressingen.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 325 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2600 kJ (650 kcal). Kulhydrat 68 g. Fedt 23 g, heraf mættet fedt 4 g
UH4311