Ingredienser
Broccoli- 500 g broccoli
- 3 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 400 g pasta, fx skruer, konkylier eller muslinger
- 50 g parmesan
- ½-1 tsk. chiliflager
- 500 g cherry- eller blommetomater
- 1 lille rødløg
- 2 spsk. balsamicoeddike
- salt
Tilberedning
Broccoli
Skær den nederste ende af broccolistokken af. Skær “blomsterne” af stokken og skær dem i små buketter. Skær stokken i tern. Kom stokken og halvdelen af buketterne i en lille gryde og kom vand ved, så det lige akkurat dækker. Hak hvidløgene fint. Kog broccolien til den er helt mør. Blend den kogte broccoli med olivenolie og hvidløg til en fin puré.
Pasta
Bring en stor gryde letsaltet vand i kog til pastaen. Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
Kog de sidste broccolibuketter med pastaen det sidste minut. Lad den kogte pasta og broccoli dryppe af i en sigte og kom det tilbage i gryden. Bland pastaen med broccolipureen og friskrevet parmesan og vend det rundt, til pureen er fordelt i pastaen.
Tomatsalat
Halvér tomaterne og skær løget i tynde skiver. Bland tomater og løg med balsamicoeddike og lidt salt.
Anret pastaen i skåle eller tallerkener og drys med fintrevet parmesan og chiliflager. Servér pastaen med det samme med tomatsalaten til.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 250 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2400 kJ (600 kcal). Kulhydrat 80 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 4 g
UH4111