Ingredienser

Aspargescreme
  • 2 bundter grønne asparges
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1-2 spsk. citronsaft
Tilbehør
  • 400 g pasta
  • 1 bundt kørvel eller persille
  • 50 g parmesan

Tilberedning

Aspargescreme
Skær det yderste tørre af aspargesenderne, og kassér dem. Skær aspargesene over på midten, så du har hovedender og de tykke ender hver for sig. Skær de tykke ender over i mindre stykker, kom dem i en gryde, dæk med vand, og kog dem helt møre. Hæld kogevandet fra i en anden gryde. Blend de kogte asparges til en tyk puré, pres den evt. gennem en sigte, hvis der er mange trævler, som ikke lod sig blende ud. Bland pureen med olie. Skær resten af aspargesene (hovedenderne) i stykker på 2-3 cm, og kog dem i kogevandet i 3 minutter, til de er møre med lidt bid. Lad dem dryppe af i en sigte, men gem stadig lidt af kogevandet.

Kog pastaen som angivet på emballagen. Hæld vandet fra, gem lidt af kogevandet, og vend pastaen med aspargescreme, de kogte aspargesstykker og hakket kørvel eller persille. Spæd evt. med lidt kogevand, hvis cremen bliver for tør og smag til med salt og citronsaft. Anret pastaretten på tallerkener, og drys med friskrevet parmesan.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (530 kcal). Kulhydrat 88 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 3 g

UH1815