Ingredienser

Bønnecreme
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dåser kidneybønner i saltlage
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Sprød topping
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 forårsløg
  • 250 g cherrytomater
  • 1 rød chili
  • ½ citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 bundt frisk koriander eller persille
Toast
  • 8 skiver fuldkornshvedebrød, 400 g

Tilberedning

Bønnecreme:
Hak løgene groft og svits dem i 1 spsk. olie i en gryde ved middelhøj temperatur, til de bliver bløde og møre. Hæld vandet fra bønnerne, skyl dem i kold vand og bland dem med løgene. Lad løg og bønner simre i 10 minutter. Rør i det ofte, så det ikke brænder på. Blend løg og bønner med finthakket hvidløg. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis det er lidt for tørt til, at cremen kan køre rundt i blenderen. Smag cremen til med salt og peber.

Sprød topping
Skær peberfrugterne i små tern. Hak forårsløgene fint og skær cherrytomaterne i kvarte. Flæk chilien, fjern kerner og hak den fint. Pres den halve citron. Bland peberfrugter, forårsløg, cherrytomater og chili med citronsaft, 1 spiseskefuld olie, salt og peber.

Toast
Rist brødet på en brødrister eller under grillen i ovnen. Smør bønnecremen på brødene og drys med peberfrugtblandingen og friske korianderblade eller grofthakket persille.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ (700 kcal). Kulhydrat 97 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g

UH4011