Ingredienser
Bønnesalat- 500 g kyllingefileter
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 500 g grønne bønner
- 500 g blomkål
- 1 hovedsalat
- 2 modne avokado
- 1 bundt purløg
- 3 spsk. citronsaft
- ca. ½ dl vand
- ¼ tsk. cayennepeber
- salt
- 8 skiver fuldkornshvedebrød (400 g)
Tilberedning
Bønnesalat
Brun kyllingen på begge sider i olien på en pande. Skru ned for varmen og lad kyllingen simre 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og lad kyllingen trække i 5 minutter. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Skær blomkålen i tynde skiver. Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker, lad de små inderste blade være hele. Skær kyllingen i tynde skiver. Bland salat, blomkål, kylling og bønner i en stor skål eller på et fad.
Avokadodressing
Skrab avokadokødet ud af skrællen med en ske. Hak purløget fint. Blend avokadoen med ⅔ af purløget og citronsaft. Spæd til med vand, til dressingen har en god dressing-konsistens. Smag til med cayennepeber og lidt salt. Dryp dressingen over salaten og drys med resten af purløget.
Servér salaten med brød.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 350 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2400 kJ (580 kcal). Kulhydrat 69 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 3 g
Ude og Hjemme, uge 36, 2016
Ude og Hjemme