Ingredienser

Bønnesalat
  • 500 g kyllingefileter
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 500 g grønne bønner
  • 500 g blomkål
  • 1 hovedsalat
Avokadodressing
  • 2 modne avokado
  • 1 bundt purløg
  • 3 spsk. citronsaft
  • ca. ½ dl vand
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • salt
Tilbehør
  • 8 skiver fuldkornshvedebrød (400 g)

Tilberedning

Bønnesalat
Brun kyllingen på begge sider i olien på en pande. Skru ned for varmen og lad kyllingen simre 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og lad kyllingen trække i 5 minutter. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Skær blomkålen i tynde skiver. Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker, lad de små inderste blade være hele. Skær kyllingen i tynde skiver. Bland salat, blomkål, kylling og bønner i en stor skål eller på et fad.

Avokadodressing
Skrab avokadokødet ud af skrællen med en ske. Hak purløget fint. Blend avokadoen med ⅔ af purløget og citronsaft. Spæd til med vand, til dressingen har en god dressing-konsistens. Smag til med cayennepeber og lidt salt. Dryp dressingen over salaten og drys med resten af purløget.

Servér salaten med brød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 350 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ (580 kcal). Kulhydrat 69 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 36, 2016
Ude og Hjemme