Ingredienser
- 400 g blomkål
- 1 rød chili
- 3 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. sød paprika
- 1½ dl skyr, fromage frais eller kvark
- 200 g rejer
- salt og peber
- 1-2 tsk. citronsaft
- 8 salatblade
- 4 tykke skiver rugbrød, 200 g
- 1 bundt purløg
Tilberedning
Skær ca. 1/6 af blomkålen i tynde skiver og gem dem til pynt. Skær resten af blomkålen i små buketter og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er møre med lidt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe godt af i en sigte. Fjern frø og frøstanden fra chilien og hak den fint. Rør mayonnaise sammen med paprika, chili og skyr, fromage frais eller kvark. Tag lidt rejer fra til pynt. Vend rejer og blomkålsbuketter i dressingen og smag salaten til med salt, peber og citronsaft.
Læg 2 salatblade på hvert stykke rugbrød og fordel rejesalaten på brødene. Pynt med rå blomkålsskiver og finthakket purløg.
Frugt og grønt pr. person
1100 kJ (275 kcal). Kulhydrat 23 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 1 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1100 kJ (275 kcal). Kulhydrat 23 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 1 g
UH3312