Ingredienser
Knækbrød- 25 g gær
- 2½ dl vand
- ½ tsk salt
- 1 spsk raps- eller olivenolie
- ½ dl hørfrø
- 200 g rugmel
- 200 g hvedemel
- 200 g rejer
- ½ bundt dild
- 200 g friskost naturel, 4%
- ½ ubehandlet citron
- friskkværnet sort peber
- fx rød peberfrugt, agurk og radiser
Tilberedning
Knækbrød
Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant, ca. 20×30 cm. Fjern det øverste stykke bagepapir, prik dejen med en gaffel, og skær den ud i 12 stykker. Løft bagepapiret med dej over på bageplader, og bag knækbrødene ved 200 grader i 10 minutter. Skru ned til 100 grader, og bag brødene færdige i 15-20 minutter, til de er sprøde. Lad knækbrødene køle af på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Rejeost
Hak rejerne groft, og hak dilden fint. Rør osten med fintrevet skal af den halve citron, 1 spiseskefuld citronsaft, dild og peber. Vend rejerne i osten.
Servér rejeosten med fx peberfrugt i skiver, agurk i stave og skyllede radiser.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1 stk bart knækbrød: 300 kJ (70 kcal). Kulhydrat 13 g. Fedt 1,5 g, heraf mættet fedt <1 g. Kostfibre 2 g. 1 stk knækbrød m smøreost: 350 kJ (90 kcal). Kulhydrat 14 g. Fedt 2 g, heraf mættet fedt <1 g