Ingredienser

  • 4 hele kyllingelår
  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 grønne peberfrugter
  • 2 spsk rød karrypasta efter behag
  • 2 dl røde linser
  • 2 laurbærblade
  • salt og peber
Limemarinerede æbletern
  • 1 stort æble
  • 1 lime
  • 4 fladbrød eller 4 skiver hvedebrød, 200 g
  • eventuelt 1/2 bundt frisk koriander

Tilberedning

Bring kyllingelårene i kog med letsaltet vand, så det dækker. Kog kødet, indtil det er mørt, ca. 30 minutter. Tag kødet op og lad det køle lidt af. Pil kødet af lårene i fine strimler. Sigt suppen.

Flæk chilien og fjern kernerne. Snit chili og hvidløg fint. Skær løg og peberfrugt i tern, ca. 1×1 cm. Varm olien op i en gryde og svits karrypastaen heri et øjeblik. Tilsæt grøntsagerne og svits dem, til løgene er klare i kanten. Tilsæt den sigtede suppe, linser og krydderier. Supplér eventuelt med vand eller bouillon. Der skal være ca. 1½ l suppe. Kog suppen i ca. ½ time til linserne begynder at koge ud.

Tilsæt det strimlede kyllingekød, varm suppen igennem og smag den til med salt og peber og eventuelt mere karrypasta og ingefær.

Limemarinerede æbletern: Skær æblet i små tern og pres saften af limefrugten over dem.

Servér suppen meget varm med de limemarinerede æbletern på toppen og pynt eventuelt med friske korianderblade. Spis brød til.

TIP

I stedet for hele kyllingelår kan du anvende en hel kylling eller kyllingeunder- eller overlår. Det hurtigste er at bruge kyllingefilet eller kyllingeinderfilet og færdig hønsebouillon. Skær kødet i små tern og tilsæt det, når suppen er ved at være færdig efter ca. ½ time, og kog det sammen med suppen i ca. 10 minutter.

 

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 3 g