Ingredienser

Laks på spyd
  • 4 laksefileter uden skind½ g
  • 1 perberfrugt
  • 1 citron
  • 8 grillspyd
Tabbouleh
  • 3 dl perlebyg, 225 g
  • 1 rød chili
  • 1 bundt persille
  • 6 kviste mynte
  • 2 peberfrugt
  • 1 bakke cherrytomater, 250 g
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Raita
  • 2 dl youhurt naturel, 1½ % fedt
  • 1 agurk
  • 1 bundt forårsløg

Tilberedning

Tabbouleh
Kog perlebyggen som angivet på emballagen og afdryp den. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skyl persille og mynte og hak krydderurterne fint. Tag lidt af mynten fra til raita. Skær peberfrugterne i små tern. Skær tomaterne i kvarte. Vend perlebyggen med krydderurterne, presset hvidløg og grøntsager. Smag tabboulehen med salt og peber.

Raita
Halvér agurken på langs og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i små tern og vend den med yoghurt og mynte. Smag raita´en til med salt og peber. Snit forårsløgne fint og drys dem over.

Laks på spyd
Skær laksefileterne i mindre stykker. Skær peberfrugten i tern. Sæt laks og peberfrugt på spyd og grill spyddene på begge sider på en varm grillpande eller grill i ca. 3 minutter. Servér laksespyddene med tabbouleh, raita og citron i både.

TIP
Tabbouleh er en salat fra Mellemøsten bestående af bulgur. Raita er en yoghurtdressing af indisk oprindelse.

Frugt og grønt pr. person

322 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1957 kJ (466 kcal). Kulhydrat 63 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 27, 2011