Ingredienser

Hvide bønner
  • 200 g små hvide bønner eller 2 dåser hvide bønner
Kyllingegryde
  • 2 røde peberfrugter
  • 3 løg 3 spsk. olivenolie
  • 400 g kyllingefilet
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tsk. røget paprika
  • 3-4 spsk. hvidvinseddike
  • 1 bundt persille
  • 250 g cherrytomater
  • salt og peber
Tilbehør
  • 8 skiver fuldkornsbrød, 400 g

Tilberedning

Hvide bønner
Sæt bønnerne i blød i en skål med rigeligt vand. Lad bønnerne udbløde i køleskabet mindst 10 timer eller til dagen efter. Kassér udblødningsvandet, kom bønnerne i en gryde, og dæk dem med rigeligt frisk vand. Kog bønnerne møre, uden at de koger i stykker, ca. 45 minutter. Smag på dem for at tjekke, om de er møre.

Kyllingegryde
Skær peberfrugterne i tern, og hak løgene. Svits dem i olien i en stor gryde, til løgene er klare og peberfrugterne gyldne i kanten. Skær kyllingekødet i store tern, og steg dem sammen med grøntsagerne. Tilsæt finthakket hvidløg, paprika og eddike, når kødet er gyldent. Hak persillen groft, og vend persille, hele tomater og bønner forsigtigt i gryden med kylling og grøntsager. Kog retten forsigtigt igennem i ca. 5 minutter med låg, og smag den til med salt, peber og eventuelt mere eddike.

Servér retten med groft brød.

TIP
I stedet for kylling kan du bruge kalkunfilet. Har du ikke røget paprika, kan du bruge stærk paprika.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2900 kJ (690 kcal). Kulhydrat 91 g. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 3 g

UH1214