Ingredienser

Græskarfritter
  • 1 hokkaido
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
Hakkebøffer
  • 400 g hakket oksekød 3-7 %
  • ½ tsk. salt
  • peber
Estragoncreme
  • 1 lille løg
  • 1 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • 2 spsk. friskhakket estragon
  • ½ tsk. salt
  • peber
Stegte svampe
  • 300 g svampe fx østershatte, shiitake og markchampignon
  • 1 løg
  • 200 g babyspinat
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • peber

Tilberedning

Græskarfritter
Tænd ovnen på 200 grader.

Skær hokkaido i pomfritlignende stykker og vend med olivenolie. Fordel på en bageplade med bagepapir og krydr med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde.

Hakkebøffer
Form kødet til 4 bøffer. Krydr med salt og peber, og grill-bøf­ferne i ca. 3 minutter på hver side.

Estragoncreme
Hak løget fint. Rør yoghurt med mayonnaise og hakket estragon og smag til med salt og peber.

Stegte svampe
Rens svampene, skær løgene i skiver. Skyl spinaten, og slyng den tør.

Varm olie på en slip let-pande, og steg svampe med løg et par minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde lidt sammen. Smag til med salt og peber.

Servér hakkebøfferne med græskarfritter, stegte svampe og estragoncreme.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1300 kJ (300 kcal). Kulhydrat 13 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 3,5 g

HJERTELIV0318