Ingredienser

Grillet middelhavsgrønt
  • 2 peberfrugter
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 salatløg
  • 2 spsk olivenolie
Estragondressing
  • 1 dl fromage frais, 3%
  • 1 spsk fedtreduceret mayonnaise
  • 1 spsk sød sennep
  • 4 kviste hakket frisk estragon
  • salt og peber
Hakkebøf
  • 500 g hakket oksekød, 3-7 % fedt
Tilbehør
  • 1 kg nye kartofler

Tilberedning

Grillet middelhavsgrønt
Skær peberfrugterne i både. Skær auberginen og courgetten i skiver. Skær løgene i både. Vend forsigtigt grøntsagerne med olien. Grill grøntsagerne, til de er møre og får farve.

Estragondressing
Rør ingredienserne til estragondressingen sammen og smag den til med salt og peber.

Hakkebøf
Form kødet til 4 bøffer og krydr dem med salt og peber. Grill bøfferne på en grill eller en meget varm grillpande i 3-4 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.

Servér hakkebøffer med grillet middelhavsgrønt, estragondressing og kogte kartofler.

Frugt og grønt pr. person

250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2229 kJ (531 kcal). Kulhydrat 62. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 29, 2012