Ingredienser

  • 8 tomater
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk knust tørret chili (evt.)
  • 2 rødløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk groft salt, gerne Maldon flagesalt
  • 2 fuldkornsbrød à 250 g
  • 1 pk. Halloumi grill ost
  • 100 g blandet salat

Tilberedning

Halver tomaterne, drys dem med sukker og evt. chilipulver. Bag tomaterne i ovnen ved ca. 125  grader i min. 3 timer.

Skær løgene i så tynde strimler som muligt og vend dem med salt og citronsaft. Lad dem trække en time i køleskabet. Tilbered brødet efter anvisning på emballagen. Halver brødene og flæk dem. Skær osten i skiver og grill dem på en grillpande i 2-3 minutter på hver side. Fordel salat, de marinerede løg og tomaterne på underdelene af brødene og læg osten ovenpå. Luk med overdelen af de flækkede brød.

TIP
Halloumi er en cypriotisk ost med myntesmag, der tåler opvarmning. Skivernes facon bevares, mens den bliver smeltende blød indeni. Steg den ikke for længe og server den straks.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2348 kJ (559 kcal). Kulhydrat 77,1. Fedt 18,6 g heraf mættet fedt 10,6 g