Ingredienser
Kødsauce- 1 aubergine
- 2 løg
- 2 røde peberfrugter
- 2 spsk olivenoile
- 300-400 g hakket oksekød, højst 10 % fedt
- 500 g modne tomater
- 50 g soltørrede tomater
- 2 fed hvidløg
- 4 stilke frisk rosmarin
- 2 dl rødvin
- salt
- 320 g fuldkornsspaghetti, eller anden fuldkornspasta
Tilberedning
Kødsauce:
Hak løgene groft. Skær aubergine og peberfrugter i tern, ca. 2×2 cm. Svits løg, auberginer og peberfrugter i olie i en gryde, til auberginerne er lidt brune og løgene klare. Pluk kødet ud i små stykker med to gafler og bland dem med grøntsagerne og svits det hele videre, så kødet bliver brunet. Skær tomaterne i både og de soltørrede tomater i strimler. Hak hvidløgsfeddene og rosmarinen fint. Tilsæt tomater, soltørrede tomater, hvidløg, rosmarin og rødvin til kødet og grøntsagsblandingen. Kog det hele godt igennem, og lad saucen simre i 15 minutter. Smag kødsaucen til med salt.
Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand som angivet på emballagen. Servér pastaen med kødsaucen.
TIP
I stedet for oksekød kan du bruge hakket svine- eller lammekød. I stedet for rødvin kan du bruge hvidvin eller ½ dl balsamico eddike.
Frugt og grønt pr. person
365 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2835 kJ (675 kcal). Kulhydrat 84 g. Fedt 23 g, heraf mættet fedt 1,5 g
Ude og Hjemme, uge 30, 2011