Ingredienser

Kødsauce
  • 1 aubergine
  • 2 løg
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 spsk olivenoile
  • 300-400 g hakket oksekød, højst 10 % fedt
  • 500 g modne tomater
  • 50 g soltørrede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 4 stilke frisk rosmarin
  • 2 dl rødvin
  • salt
Tilbehør
  • 320 g fuldkornsspaghetti, eller anden fuldkornspasta

Tilberedning

Kødsauce:
Hak løgene groft. Skær aubergine og peberfrugter i tern, ca. 2×2 cm. Svits løg, auberginer og peberfrugter i olie i en gryde, til auberginerne er lidt brune og løgene klare. Pluk kødet ud i små stykker med to gafler og bland dem med grøntsagerne og svits det hele videre, så kødet bliver brunet. Skær tomaterne i både og de soltørrede tomater i strimler. Hak hvidløgsfeddene og rosmarinen fint. Tilsæt tomater, soltørrede tomater, hvidløg, rosmarin og rødvin til kødet og grøntsagsblandingen. Kog det hele godt igennem, og lad saucen simre i 15 minutter. Smag kødsaucen til med salt.

Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand som angivet på emballagen. Servér pastaen med kødsaucen.

TIP
I stedet for oksekød kan du bruge hakket svine- eller lammekød. I stedet for rødvin kan du bruge hvidvin eller ½ dl balsamico eddike.

 

Frugt og grønt pr. person

365 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2835 kJ (675 kcal). Kulhydrat 84 g. Fedt 23 g, heraf mættet fedt 1,5 g

Ude og Hjemme, uge 30, 2011