Ingredienser
- 2 bdt fintskåret purløg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk raps- eller olivenolie
- 6 dl fiskebouillon, evt. konc. + vand
- 2 dl hvidvin
- 4 spsk hvedemel, ca.
- vand
- 6 stilke bladselleri
- 4 spsk grov sennep
- salt og peber
- 4 hjertesalat eller små romainesalat
- 500 g fast hvid fisk
- 4 spsk friske estragonblade el. den kvarte mængde tørret estragon
- 1 kg kartofler eller
- 320 g rå ris, kogt
Tilberedning
Hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en stor bredbundet gryde og svits løgene et øjeblik. Tilsæt hvidvin og lad den koge ind til halvdelen. Tilsæt fiskebouillon og bring den i kog. Rør hvedemel ud i koldt vand og hæld det i den kogende væske i en tynd stråle. Kog saucen igennem i 5 min. Skær bladselleristilkene ud i mundrette stykker og kom dem i saucen. Lad dem koge ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt sennep og smag saucen til med salt og peber. Del salathovederne i kvarte og skær evt. fisken ud i mindre stykker. Kom salat, fisk og estragon i saucen og lad frikasséen koge ved svag varme i ca. 5 min.
Servér fiskefrikasséen med kogte kartofler eller ris til.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2187 kJ (520,6 kcal). Kulhydrat 68,3. Fedt 10,2 g heraf mættet fedt 1 g