Ingredienser

  • 500 g filet af mørksej, lyssej eller torsk
  • 1¼ tsk salt
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk løg
  • 1½ tsk frisk eller syltet jalapenochili
  • 1 spsk ingefær
  • 3 spsk lime- eller citronsaft
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • 1 dl kokosmælk light, 10%
  • 1 spsk olie
  • ½ kg gulerødder
  • 1 mango
  • sukker

Tilberedning

Tilbehør: 1 dl brune ris pr person

Skær fisken i mindre stykker og kom den i en foodprocessor. Kør fisken sej med saltet. Kom æg, mel, revet løg, hakket chili, friskrevet ingefær, en spiseskefuld limesaft, spidskommen og kokosmælk i. Kør det hele jævnt, men i så kort tid som muligt. Form farsen til frikadeller og steg dem i varm olie på en slip let pande, 3-4 minutter på hver side.

Riv gulerødderne og skær mangofrugten i tern. Bland det med resten af limesaften og smag til med en anelse sukker. Servér fiskefrikadellerne med salaten og kogte, brune ris til.

TIP
Du kan bruge mælk i stedet for kokosmælk.

 

Frugt og grønt pr. person

85 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (250 kcal). Kulhydrat 36 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt <1 g