Ingredienser

Rugbrødschips
  • ¼ rugbrød med kerner, ca. 200 g
Asparges-guacamole
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1-2 tomater
  • 2 forårsløg eller
  • 1 lille rødløg
  • ½ bundt koriander eller persille
  • 1 avokado
  • 1 fed hvidløg
  • ½-1 dl yoghurt eller fromage frais 0,3%
  • 1 spsk citron- eller limesaft
  • salt og peber

Tilberedning

Rugbrødschips
Læg rugbrødet i fryseren i 1 times tid.
Skær det halvfrosne rugbrød i 2-3 mm tynde skiver med en stor skarp kniv eller på en pålægsmaskine. Læg dem på bageplader med bagepapir, og bag dem i ca. 10-15 minutter ved 180 grader varmluft. Lad dem afkøle på en rist.

Asparges-guacamole
Knæk de træede ender af de grønne asparges, og kassér dem. Skær hovederne af, og gem dem. Skær aspargesene i snitter, og damp dem i en gryde med 1 dl vand og lidt salt i 3-4 minutter. Tag dem op, dyp dem i iskoldt vand, og lad dem køle af i en sigte. Skær tomaterne i både. Skrab kernerne ud, og skær tomatkødet i små tern. Snit forårsløgene fint. Hak krydderurten sammen med aspargeshovederne. Halvér avokadoen, og tag stenen ud. Skrab avokadokødet ud af skallerne, og kør det til mos i en foodprocessor sammen med hvidløg, de afdryppede asparges og yoghurt. Kom det i en skål og tilsæt tomattern, forårsløg og de hakkede aspargeshoveder og krydderurt. Smag guacamole til med citronsaft, salt og peber.

Servér de sprøde rugbrødchips til guacamole.

TIP
Krydr eventuelt guacamole med lidt finthakket chili eller lidt chilisauce.
Servér fx også hjertesalat, bladselleri, rød peberfrugt eller andre rå grøntsager til.
Guacamole er velegnet som smørelse i en sandwich med fx røget laks og salat.

 

Frugt og grønt pr. person

117 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

905 kJ (216 kcal). Kulhydrat 33 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 35, 2012