Ingredienser

Rabarber
  • 400 g rabarber, renset vægt
  • 75 g lyst rørsukker
  • 1 tsk. stødt ingefær
Havregrynscrunch
  • 2 spsk. honning
  • 50 g havregryn
  • 20 g mandler
Vaniljeskyrcreme
  • 2 dl skyr naturel 0,2 %
  • 2 spsk. flormelis
  • korn af 1 stang vanilje

Tilberedning

Rabarber
Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber og sukker i en lille gryde, og kog det til en kompot ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med ingefær. Afkøl rabarberne.

Havregrynscrunch
Smelt honningen ved svag varme på en pande. Tilsæt havregryn og rist dem, til de er gyldne og sprøde. Rør i dem undervejs. Hak mandlerne og vend dem i havregrynene.

Vaniljeskyrcreme
Rør skyr med flormelis og vaniljekorn.

Fordel rabarberkompot, vaniljeskyrcreme og havregrynscrunch lagvis i glas. Slut med et lag creme.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 100 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (240 kcal). Kulhydrat 47 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt 0 g

Ude og Hjemme, uge 18, 2014
Ude og Hjemme