Ingredienser

Kebab
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. stødt sort peber
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • ¼ tsk. salt
  • saft af ½ citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 400 g oksekød i wokstrimler
Hummus
  • 1 dåse kikærter i saltlage
  • 2 fed hvidløg
  • saft af ½ citron
  • ca. 1 dl vand
Yoghurtdressing
  • 2 dl skummet-, eller letmælksyoghurt naturel
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ tsk. salt
Tilbehør
  • 8 fuldkornspitabrød (ca. 500 g)
  • 4 tomater
  • 1 rødløg
  • 1 salathoved
  • evt. Sambal Oelek

Tilberedning

Kebab
Bland alle krydderierne sammen med citronsaft og olie. Vend kødet i marinaden, og lad det trække i 15 minutter. Steg kødet lige inden servering på en hed, tør pande, og rør hele tiden, til det er brunet på alle sider.

Hummus
Hæld saltlagen fra kikærterne. Blend dem med presset hvidløg og citronsaft og spæd med lidt koldt vand, til konsistensen er blød.

Yoghurtdressing
Rør yoghurten med presset hvidløg og salt.

Kebabbrød
Varm pitabrødene i ovn eller brødrister. Smør hummus oven på brødene. Læg tomat og løg i skiver og snittet salat oven på humussen. Fordel kødet på toppen og dryp med yoghurtdressing. Servér evt. med Sambal Oelek.

TIP 
Hvis du ikke har alle krydderierne, bruger du blot dem, du har. I stedet for wokstrimler kan du skære 400 gram tykstegsbøffer i tynde strimler.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3000 kJ (710 kcal). Kulhydrat 97 g. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 6 g

Ude og Hjemme, uge 20, 2016
Ude og Hjemme