Ingredienser

Honningkagehjerter
  • 2 æg
  • 50 g Muscovado sukker eller brun farin
  • 200 g honning
  • skal og saft af 1 ubehandlet appelsin
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt allehånde
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 cm frisk ingefær
Pynt
  • 200 g mørk chokolade
  • krymmel, juleglansbilleder, guldstøv eller anden pynt

Tilberedning

Ca. 30 små eller 15 store hjerter

Honningkagehjerter
Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med Muscovado sukker, honning og appelsinskal til en luftig masse. Bland melet med bagepulver og krydderier. Vend melblandingen og appelsinsaften sammen med æggemassen. Pisk æggehviderne stive. Rør en tredjedel af hviderne i dejen, så den bliver lidt blød. Vend resten af æggehviderne forsigtigt i dejen. Smør dejen jævnt ud i en bradepande med bagepapir. Bag kagen ca. 20 minutter ved 160 grader. Lad kagen køle helt af, og stik eller skær den ud i store eller små hjerter.

Pynt
Hak chokoladen fint. Kom halvdelen af chokoladen i en skål. Smelt resten i en anden skål over vandbad til 48-50 grader – brug et termometer. Bland det meste af den smeltede chokolade i den usmeltede chokolade. Rør rundt og lad chokoladen smelte sammen. Hvis al den usmeltede chokolade ikke smelter efter 4-5 minutters omrøring, kan du tilsætte resten af den smeltede chokolade. Chokoladen skal optimalt være 30-31 grader og må ikke blive over 34 grader. Den er på dette tidspunkt meget tyk. Pensl eller smør chokoladen på hjerterne, og pynt dem med krymmel, glansbillede, guldstøv eller anden pynt. Lad chokoladen størkne, og opbevar honninghjerterne i en lufttæt beholder.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

400 kJ (90 kcal). Kulhydrat 15 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt 0

Ude og Hjemme, uge 50, 2014
Ude og Hjemme