Ingredienser

  • 200 g blandede svampe
  • 1 lille aubergine, 250 g
  • 1 lille squash, 140 g
  • 2 store gulerødder, 200 g
  • ¼ knoldselleri i tern, ca. 200 g
  • 1 stort løg, 100 g
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. salt
  • Peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g plantefars
  • 2 dåser cherrytomater
  • 300 g fuldkorns-fettuccine
  • 2 spsk. balsamicoeddike

Tilberedning

Skyl og klargør alle grønsagerne. Skær svampene i skiver, skær aubergine, squash, gulerødder og selleri i små tern, og hak løget. Pres hvidløgene. Varm halvdelen af olien i en slip let-gryde, og steg løg, hvidløg og svampe et par minutter. Tilsæt aubergine, squash og steg lidt videre. Krydr med salt og peber, og tag det op af gryden. Varm resten af olien, og steg gulerødder og selleri, til de er lidt brune i stegefladen.

Blend den ene dåse tomater.

Tilsæt farsen og resten af grønsagerne, samt cherrytomater og 3 dl vand, og lad det simre i ca. 1 time. Smag til med balsamicoeddike og servér med kogte fettuccine.

Frugt og grønt pr. person

390 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ/500 kcal Protein 27 g Kulhydrat 63 g Fedt 12 g, heraf 3 g mættet fedt

LK2020-42