Ingredienser

  • 1 bundt koriander
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • salt
  • 500 g torske- eller sejfilet
  • 1 løg
  • 2 grønne peberfrugter
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g grønne oliven
Tilbehør
  • 320 g fuldkorns couscous

Tilberedning

Hak korianderen groft. Gem halvdelen til sauce og bland resten med citronsaft, 1 tsk. paprika, 1 tsk. spidskommen og ¼ tsk. salt. Skær fisken i 4 ens stykker og vend dem i citronmarinaden. Lad fisken trække imens saucen koger.

Hak løget fint og skær peberfrugterne i tern. Svits begge dele i olien. Blend tomaterne og bland dem med løg og peberfrugter. Tilsæt finthakket hvidløg, 1 tsk. paprika og 1 tsk. spidskommen. Kog saucen op og lad den simre i 15 minutter. Tilsæt oliven, resten af korianderen og smag saucen til med salt. Læg fisken ned i saucen og dryp marinaden over saucen. Lad fisken simre under låg i ca. 8 minutter. Kog couscoussen som angivet på emballagen.

Servér fisk og sauce med couscous.

TIP
I stedet for couscous kan du servere brune ris eller fuldkornsbulgur til fisken. Beregn 1 dl pr. person.

Frugt og grønt pr. person

368 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2577 kJ (614 kcal). Kulhydrat 89 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 2, 2013