Ingredienser

Thaisalat
  • 200 g fuldkornsris
  • 1 fed hvidløg
  • 2 store oksebøffer a ca. 150 g
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 200 g grønne bønner
  • 2 avokadoer
  • saft af ½ citron
  • 1 porre
  • 1 rødløg
  • 4 kviste frisk mynte
  • 1 bundt frisk koriander
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 dl chilisauce

Tilberedning

Skyl risene og kog som angivet på emballagen i vand tilsat presset hvidløg. Afkøl risene.

Krydr bøfferne med salt og peber, og grill bøfferne i ca. 3 minutter på hver side.

Skyl og nip bønnerne, og damp dem i 3 minutter. Afdryp bønnerne. Skær avokado i både, og dryp citronsaft over. Snit porren fint og skyl godt. Skær løg i tern, og hak mynte og koriander.

Vend ris med grønsager, mynte og koriander, og smag salaten til med salt og peber. Skær kødet i skiver, og top salaten med kød. Dryp chilisauce over.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (450 kcal). Kulhydrat 64 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 37, 2016
Ude og Hjemme