Ingredienser
Rodfrugtsuppe- 1 kg rodfrugter fx kartofler, pastinak, gulerødder, persillerødder og knoldselleri
- 1 løg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. rød karrypasta
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1½ liter hønsebouillon
- ½ mellemstort kålhoved
- 100 g spinat
- ½ spsk. olivenolie
- 1 spsk. rød karrypasta
- 1 tsk. salt
- peber
- 2 tsk. sorte sesam
- 4 skiver fuldkornshvedebrød, 200 g
Tilberedning
Rodfrugtsuppe
Skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Pil og hak løget. Varm olien i en stor gryde, og svits løg og rodfrugter i karrypasta i ca. 5 minutter. Vend godt rundt undervejs. Tilsæt ingefær og presset hvidløg og hæld bouillon ved. Lad rodfrugterne simre under låg i ca. 20 minutter.
Kåltopping
Fjern stokken og de yderste blade af kålen, og snit kålen fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Varm olien på en pande, og steg kål i karrypasta et par minutter under omrøring, til den falder lidt sammen. Tilsæt spinat og smag til med salt og peber. Tag kålen af varmen.
Blend suppen og smag til med salt og peber.
Servér suppen med kåltopping, et drys sesam og groft brød.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 350 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1500 kJ (350 kcal). Kulhydrat 60 g. edt 10 g, heraf mættet fedt 2 g
Hjerteliv0317