Ingredienser

Dej
  • 2½ dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g fuldkornsdurumhvedemel
  • 200 g durumhvedemel
  • 100 g hvedemel (cirka)
Fyld
  • 500 g frossen helbladet spinat
  • salt og peber
  • 70 g lufttørret skinke, fx parmaskinke
  • 150 g revet mozzarella 30+
  • peber
  • 2 tsk tørret oregano

Tilberedning

Dej
Hæld vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og olie. Ælt de to slags durummel i væsken lidt ad gangen. Tilsæt hvedemel og ælt, indtil dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.

Fyld
Optø spinaten i en gryde ved svag varme. Vrid den fri for overskydende væske, afkøl den, og krydr den med salt og peber.
Skær skinken i strimler.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 25×50 cm. Fordel spinat, skinke og ost på dejen og krydr med peber. Rul dejen sammen på den lange led som til en roulade, og skær den ud i 14 skiver.
Fordel sneglene på to bageplader med bagepapir. Bøj den yderste dejende ind under sneglene. Lad sneglene hæve i ca. 15 minutter.

Drys sneglene med tørret oregano, og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Frugt og grønt pr. person

125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2541 kJ (605 kcal). Kulhydrat 92 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 6 g

Ude og Hjemme, uge 20, 2013