Ingredienser
Dej- 2½ dl vand
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk honning
- 1 spsk olivenolie
- 150 g fuldkornsdurumhvedemel
- 200 g durumhvedemel
- 100 g hvedemel (cirka)
- 500 g frossen helbladet spinat
- salt og peber
- 70 g lufttørret skinke, fx parmaskinke
- 150 g revet mozzarella 30+
- peber
- 2 tsk tørret oregano
Tilberedning
Dej
Hæld vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og olie. Ælt de to slags durummel i væsken lidt ad gangen. Tilsæt hvedemel og ælt, indtil dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
Fyld
Optø spinaten i en gryde ved svag varme. Vrid den fri for overskydende væske, afkøl den, og krydr den med salt og peber.
Skær skinken i strimler.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 25×50 cm. Fordel spinat, skinke og ost på dejen og krydr med peber. Rul dejen sammen på den lange led som til en roulade, og skær den ud i 14 skiver.
Fordel sneglene på to bageplader med bagepapir. Bøj den yderste dejende ind under sneglene. Lad sneglene hæve i ca. 15 minutter.
Drys sneglene med tørret oregano, og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Frugt og grønt pr. person
125 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2541 kJ (605 kcal). Kulhydrat 92 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 6 g
Ude og Hjemme, uge 20, 2013