Ingredienser

Tærtebund
  • 175 g brune ris
  • 1 æg
  • 50 g revet ost, højst 17 %
  • 1 tsk. olivenolie til at smøre formen
Fyld
  • 2 røde snackpeberfrugter
  • 1 squash
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tomater
  • 200 g dadel- eller cherrytomater
  • 3 æg
  • ½ dl letmælk
  • 2 tsk. tørret timian
  • ½ tsk. salt
  • peber
Tilbehør
  • 3 dl letmælksyoghurt naturel
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 1 bundt rucola
  • 2 spsk. balsamico
  • 5 skiver fuldkornsbrød (200 g)

Tilberedning

Tærtebund
Kog risene som angivet på emballagen. Lad dem køle lidt af. Ælt æg og ost sammen med risene. Tryk dejen ud i et smurt tærtefad. Forbag tærten ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Fyld
Læg peberfrugterne ind i ovnen ved siden af tærten, og lad dem bage i 15 minutter, til de bliver møre. Fjern stilk og frø, og skær dem i tynde både. Skær squashen i skiver, pensl dem med olie, og grill dem på en grillpande, til de har et fint grillmønster på begge sider (eller steg dem på en almindelig pande). Halvér de store tomater, og læg dem i den forbagte tærtebund med skærefladen opad. Læg de små tomater, squash og peberfrugter rundt om tomaterne. Pisk æg sammen med mælk, timian, salt og peber, og hæld æggemassen over grønsagerne. Bag tærten ved 180 grader i ca. 30 minutter, eller til æggemassen føles fast.

Rør yoghurten med presset hvidløg og smag til med salt og peber. Skyl og tør rucolaen og vend dem med balsamico, lidt salt og peber og drys over tærten.

Servér tærten med yoghurtdressing og brød.

TIP
Du kan lave tærtebunden af en rest brune ris. Til denne portion skal du bruge 400 gram kogte fuldkornsris.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2300 kJ (550 kcal). Kulhydrat 76 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 5,5 g

UH3217