Ingredienser

Porresuppe
  • 500 g kartofler
  • 3 porrer
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kviste frisk timian
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 2½ dl sødmælk
  • salt og peber
Bønner
  • 1 dåse bønner, fx kidneybønner, hvide bønner eller en blanding
Tilbehør
  • 4 tykke skiver groft brød, 400 g

Tilberedning

Porresuppe: Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Rens porrerne godt og skær dem i mindre stykker. Varm olien i en gryde og svits kartofler og porrer sammen med presset hvidløg uden at det tager farve. Tilsæt timian og hæld bouillon på grøntsagerne. Læg låg på gryden og lad suppen simre i ca. 15 minutter til kartoflerne føles møre.
Tag gryden af varmen. Fjern timiankviste og blend suppen jævn.

Bønner: Skyl og afdryp bønnerne. Kom bønner i suppen og varm op ved svag varme.

Kom sødmælk i suppen og varm op. Smag suppen til med salt og peber.

Rist brødet. Servér suppen med groft ristet brød.

Frugt og grønt pr. person

225,8 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2250 kJ (535,6 kcal). Kulhydrat 104 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 2,6 g

Ude og Hjemme, uge 32, 2011