Ingredienser
Porresuppe- 500 g kartofler
- 3 porrer
- 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste frisk timian
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 2½ dl sødmælk
- salt og peber
- 1 dåse bønner, fx kidneybønner, hvide bønner eller en blanding
- 4 tykke skiver groft brød, 400 g
Tilberedning
Porresuppe: Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Rens porrerne godt og skær dem i mindre stykker. Varm olien i en gryde og svits kartofler og porrer sammen med presset hvidløg uden at det tager farve. Tilsæt timian og hæld bouillon på grøntsagerne. Læg låg på gryden og lad suppen simre i ca. 15 minutter til kartoflerne føles møre.
Tag gryden af varmen. Fjern timiankviste og blend suppen jævn.
Bønner: Skyl og afdryp bønnerne. Kom bønner i suppen og varm op ved svag varme.
Kom sødmælk i suppen og varm op. Smag suppen til med salt og peber.
Rist brødet. Servér suppen med groft ristet brød.
Frugt og grønt pr. person
225,8 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2250 kJ (535,6 kcal). Kulhydrat 104 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 2,6 g
Ude og Hjemme, uge 32, 2011