Ingredienser
Havtornkompot- 200 g frosne havtorn (fås i velassorterede supermarkeder)
- 125 g syltesukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 60 g boghvedekerner
- 2 tsk. stødt kanel
- 4 dl minimælk
- 60 g havregryn
- ½ tsk. flagesalt
- Topping
- 50 g skyr naturel
- 50 g havtornkompot
- 50 g brombær evt. frosne
Tilberedning
Havtornkompot
Tilberedningstid: ca. 20 min.
Kom havtorn og sukker i en lille gryde og kog i ca. 15 min., til bærrene brister og er ved at være udkogte. Smag til med vaniljesukker, og tag gryden af varmen. Afkøl kompotten.
Morgengrød
Tilberedningstid: ca. 15 min.
Skyl boghvedekernerne og afdryp. Kom kernerne i en lille gryde sammen med kanel. Hæld mælk over og rør rundt. Læg låg på gryden og stil på køl til næste morgen.
Tag gryden ud af køleskabet. Tilsæt havregryn, og kog grøden ved jævn varme under omrøring i ca. 10 min. Spæd til med lidt vand, hvis grøden er for tyk. Smag til med flagesalt.
Anret grøden i to skåle og top med skyr, havtornkompot og lidt brombær.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 50 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1700 kJ/400 kcal Kulhydrat 65 g Fedt 5 g, heraf 1 g mættet fedt Protein 18 g
Hjerteliv nr. 4, 2023