Ingredienser

Boghvedegrød
  • 75 g boghvedekerner
  • 50 g grov valsede havregryn
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 5 dl vand
  • ½ tsk. flagesalt
Topping
  • 2 æbler
  • 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 2tødt kanel

Tilberedning

Boghvedegrød
Kom boghvedekerner og havregryn i en lille gryde sammen med kanel. Hæld vandet over, og rør rundt. Læg låg på gryden og stil på køl til næste morgen.

Tag gryden ud af køleskabet, og kog grøden op. Spæd til med mere vand om nødvendigt. Kog grøden i ca. 10 minutter. Smag til med flagesalt.

Topping
Skær æblet i tern eller i både.

Fordel grøden i to skåle og top med yoghurt, æble og et drys kanel.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 100 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ/300 kcal Protein 10 g Kulhydrat 51 g Kostfibre 6 g Fedt 3,5 g, heraf 1 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 1, 2022