Ingredienser
Hjemmerørt majsremoulade- 1 majskolbe
- 100 g blomkål
- 50 g syltede agurker
- 1 lille håndfuld persille
- 200 g skyr naturel
- 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise
- 1 tsk. dijonsennep
- 2-3 spsk. kapers
- ½ tsk. salt
- peber
- 400 g torskefilet
- 1 tsk. salt
- 1 lille løg
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1 lille håndfuld basilikum eller persille
- 1 dl vand
- friskkværnet peber
- 2 spsk. olie til stegning
- 800 g nye kartofler
- 1 agurk
- 10 grønne asparges
- 200 g cherrytomater
- 2 dl yoghurt naturel 1½ %
- 1 tsk. grovkornet sennep
- ½ tsk. salt
- peber
- 1 bakke karse
Tilberedning
Hjemmerørt majsremoulade
Fjern de yderste blade af majsen og kog dem i ca. 5 minutter. Skær majsene fra kolbe. Del blomkål i små buketter. Skær agurken i små tern. Hak persillen.
Rør skyr med mayonnaise, sennep, kapers, persille og grønsager og smag til med salt og peber.
Mini fiskefrikadeller
Drys torsken med salt, og hak fisken i en foodprocessor eller blender.
Pil løget, riv det groft, og rør det i farsen sammen med æg, havregryn og hakket persille. Rør vand i lidt ad gangen, og krydr farsen med friskkværnet peber. Sæt farsen i køleskabet ca. 30 minutter.
Varm olien på en slip let-pande. Form små frikadeller med en ske dyppet i koldt vand, og steg dem langsomt gyldne og gennemvarme på panden – 6-7 minutter på hver side.
Kartoffelsalat
Skrub kartoflerne, og kog dem, til de er lige netop møre. Afkøl kartoflerne, og skær dem i skiver.
Skær agurken i skiver. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Damp asparges i 2 minutter, afdryp og skær i snitter. Skær tomaterne i kvarte.
Rør yoghurt med sennep og smag til med salt og peber.
Vend yoghurt med kartofler, agurk, asparges og tomater. Drys med karse.
Servér fiskedellerne med majs-remoulade og kartoffelsalat med sommergrønt.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 225 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1900 kJ (450 kcal). Kulhydrat 56 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 2 g
HJERTELIV0218