Ingredienser

Millionbøf
  • 2 store løg
  • 2 store gulerødder
  • 200 g hvidkål
  • 400 g oksekød, højst 10 %
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dåse (70 g) koncentreret tomatpuré
  • 5 dl okse- eller grønsagsbouillon
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 laurbærblade
  • salt og peber
Mos
  • 1¼ kg store kartofler
  • 300 g pastinakker
  • Salt, peber og evt. lidt muskatnød
  • 1 bundt persille

Tilberedning

Millionbøf
Skræl løg og gulerødder. Blend løg, gulerødder og hvidkål i en foodprocessor, eller riv dem groft. Brun kødet i olien i en gryde. Tilsæt grønsagerne, og brun dem med i 4-5 minutter. Rør tomatpuréen sammen med bouillon og majsstivelse, og rør blandingen med kød og grønsager. Tilsæt laurbærblad, kog op, skru ned til lavt blus, og lad retten simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber.

Mos
Skræl kartofler og pastinakker. Skær dem i store stykker, kom dem i en gryde og dæk med vand. Kog dem helt møre. Hæld vandet fra, men gem lidt af det. Mos kartofler og pastinak til en grov mos og spæd med kogevandet, til mosen har en god konsistens. Smag til med salt, peber og eventuelt fintrevet muskatnød.

Servér millionbøffen med mos, og drys med hakket persille.

TIP
I stedet for pastinak kan du bruge persillerødder, knoldselleri, kålrabi eller søde kartofler.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 230 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2150 kJ (510 kcal). Kulhydrat: 72 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 9, 2017
Ude og Hjemme