Ingredienser

Marokkansk gryderet
  • 300 g søde kartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 aubergine
  • 4 gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. røget paprika
  • 70 g tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. salt
  • peber
Tilbehør
  • 300 g fuldkorns couscous
  • 1 granatæble
  • 2 dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 1 lille bundt koriander eller persille

Tilberedning

Marokkansk gryderet
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Pil og hak løget. Pres hvidløgene.

Skær auberginen i tern. Skræl gulerød­derne, og skær dem i skiver eller tern.

Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg og krydderier i et par minut­ter. Tilsæt søde kartofler, aubergine og gulerødder og vend godt rundt. Lad det stege et par minutter. Tilsæt nu tomatpuré og hakkede tomater, og lad det simre ved svag varme under låg i ca. 20 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid.

Skyl kikærterne og afdryp. Varm kik­ærterne i gryderetten og smag til med salt og peber.

Tilbehør
Hæld kogende vand over couscoussen, som angivet på emballagen. Lad det stå og trække ca. 10 minutter under låg.

Massér granatæblet, og pres saft og kerner over i en skål.

Servér gryderetten i skåle med cous­cous, granatæble og yoghurt.

Top med koriander eller persille.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 400 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ/600 kcal Protein 24 g Kulhydrat 100 g Fedt 9 g, heraf 1 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 3, 2021