Ingredienser
Marokkansk gryderet- 300 g søde kartofler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 aubergine
- 4 gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. røget paprika
- 70 g tomatpuré
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse kikærter
- 1 tsk. salt
- peber
- 300 g fuldkorns couscous
- 1 granatæble
- 2 dl yoghurt naturel 0,1 %
- 1 lille bundt koriander eller persille
Tilberedning
Marokkansk gryderet
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Pil og hak løget. Pres hvidløgene.
Skær auberginen i tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver eller tern.
Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg og krydderier i et par minutter. Tilsæt søde kartofler, aubergine og gulerødder og vend godt rundt. Lad det stege et par minutter. Tilsæt nu tomatpuré og hakkede tomater, og lad det simre ved svag varme under låg i ca. 20 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid.
Skyl kikærterne og afdryp. Varm kikærterne i gryderetten og smag til med salt og peber.
Tilbehør
Hæld kogende vand over couscoussen, som angivet på emballagen. Lad det stå og trække ca. 10 minutter under låg.
Massér granatæblet, og pres saft og kerner over i en skål.
Servér gryderetten i skåle med couscous, granatæble og yoghurt.
Top med koriander eller persille.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 400 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2600 kJ/600 kcal. Kulhydrat 100 g. Fedt 9 g, heraf 1 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 3, 2021