Ingredienser

  • 1 kylling
  • 4 skiver parmaskinke
  • 250 g svampe
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 3 kviste frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 3 dl tør hvidvin
  • salt og peber
  • 1 bundt bredbladet persille
Tilbehør
  • 1 kg kartofler

Tilberedning

Partér kyllingen i 8 stykker. Skær parmaskinken i strimler.

Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og skær dem i tynde både. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.

Varm olien i en stor gryde – gerne med slip-let belægning. Brun kyllingen godt. Tilsæt parmaskinke og steg den med.

Kom svampe, løg, presset hvidløg og gulerødder i gryden og steg det i 3-5 minutter. Tilsæt timiankviste, laurbærblade og vin og læg låg på gryden. Sænk varmen og lad kyllingen simre ved svag varme i ca. 30 minutter. Fjern timiankviste og laurbærblade og smag retten til med salt og peber.

Skyl, afdryp og hak persillen. Servér kyllingen med kogte kartofler, et drys persille og eventuelt en blandet grøn salat.

 

Frugt og grønt pr. person

225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (650 kcal). Kulhydrat 45 g, Fedt 23 g, heraf mættet fedt 5 g

UH1911