Ingredienser

Bagt græskar
  • 500 g hokkaido eller butternut squash
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • peber
Syltet rødløg
  • 1 rødløg
  • ½ dl eddike
  • ½ dl rørsukker
  • 100 g quinoa
  • 300 g svampe fx østershatte, shiitake og markchampignon
  • 200 g snittet hvidkål eller ribbet finthakket grønkål
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • peber

Tilberedning

Bagt græskar
Tænd ovnen på 225 grader.

Skær græskar i både og vend med olie. Fordel dem på en bage­plade med bagepapir og krydr med salt og peber og bag i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og gyldne. Pas endelig på, de ikke bliver for branket.

Syltet rødløg
Pil løget og skær i tynde både. Kom løg, eddike og sukker i en gryde og kog op til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og lad løgene afkøle i lagen.

Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen.

Rens svampene. Snit kålen fint.

Varm olien på en pande, og rist svampene ved god varme, mens du vender rundt i svampene, så de ikke brænder på panden. Smag til med salt og peber, og tag svampene af panden.

Vend kål med quinoa og anret på et fad. Top med bagt græskar og stegte svampe. Fordel de syltede løg over, og dryp lagen over salaten.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

770 kJ (425 kcal). Kulhydrat 48 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 10 g

HJERTELIV0318