Ingredienser

Grønkålschips
  • 100 g ribbet grønkål
  • ½ spsk. olivenolie fra spray
  • ½ tsk. flagesalt
Bønnefritter
  • 500 g frosne grønne bønner
  • ½ tsk. flagesalt

Tilberedning

Grønkålschips
Del grønkålen i grove stykker. Fordel grønkålsbladene på en bageplade med bagepapir, og spray med olivenolie. Drys med salt, og bag dem i ovnen ved 170 grader i 8-10 minutter. Tjek, at de bliver sprøde og ikke brænder på. Læg dem til tørre på et stykke køkkenrulle. Tag lidt fra til pynt til hovedretten.

Bønnefritter
Fordel de frosne bønner på en bageplade med bagepapir, og drys med salt. Bag bønnerne i ovnen ved 200 grader varmeluft i ca. 30 minutter, til de er sprøde.

 

TIP
Grønkålschips kan med fordel tilberedes i forvejen, og opbevares i en lufttæt beholder med låg, så de forbliver sprøde. Bønnefritterne tilberedes derimod lige inden, de skal servers.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

300 kJ (70 kcal) Kulhydrat 12 g Fedt 2 g, heraf mættet fedt 0 g

Hjerteliv nr. 3, 2016