Ingredienser

Dampet rødtunge
  • 8 hele jomfruhummere
  • 8 små rødtungefileter eller 4 store, 500 g
  • salt og peber
Hummersauce
  • jomfruhummerskaller og -hoveder
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 100 g knoldselleri
  • 1 spsk olivenolive
  • 3 spsk tomatpuré
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • 1½ l vand (ca.)
  • 1½ dl fløde 9%
  • 2 spsk majsstivelse
  • salt og peber
  • 1-2 tsk citronsaft
Blomkålscreme og ristet blomkål
  • 1 lille blomkål, ca. 800 g
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolive
Tilbehør
  • 800 g kartofler
  • 1 bundt dild

Tilberedning

Dampet rødtunge
Bræk hovederne af jomfruhummerne. Tryk på ryggen af halerne hele vejen fra hoved til hale, så det giver et lille knæk ved hvert tryk. Pil forsigtigt skallerne af halerne. Gem alle hoveder og skaller. Skær et snit i ryggen på hummerhalerne og fjern tarmen. Krydr jomfruhummerne med salt og peber og rul en hale ind i hver rødtungefilet. Dette kan gøres i god tid inden serveringen.

Hummersauce
Hak hummerskallerne og -hovederne groft. Hak løget groft, og skær gulerod og selleri i tern. Brun hummerskaller og grøntsager i olien i en stor gryde. Tilsæt tomatpuré og finthakket hvidløg og svits det med i ½ minut. Tilsæt hvidvin og vand, så det dækker skallerne. Lad suppen koge i 1 time. Sigt suppen og kog den ind til 4 dl. Rør fløden med majsstivelse og jævn hummersaucen. Kog saucen op under omrøring i et par minutter og smag den til med salt, peber og lidt citronsaft.

Blomkålscreme og ristet blomkål
Skær halvdelen af blomkålen i små buketter. Skær resten og stokken i grove stykker og kog det i vand, til det er helt mørt. Hæld vandet fra. Blend blomkålen til en blød puré og smag den til med salt og peber. Steg blomkålsbuketterne i olien på panden, til de er gyldne og møre med lidt bid. Krydr med salt og peber.

Læg fiskerullerne i bunden af en pande eller bredbundet gryde, hæld vand ved, så der står 1 cm vand i bunden. Krydr med salt og peber og damp fiskerullerne i ca. 5 minutter under låg. Tag fisken op med en hulske og lad den dryppe af.

Anret rødtungerullerne med blomkålspuré, hummersauce og drys med ristet blomkål og grofthakket dild. Servér med kogte kartofler.

TIP
Hvis du har fået store rødtungefileter, kan du rulle 2 jomfruhummerhaler ind i hver filet. Store rødtunger skal dampe 2-3 minutter længere end små.

 

Frugt og grønt pr. person

298 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2476 kJ (590 kcal). Kulhydrat 65 g. Fedt 15 g, her mættet fedt 65 g

Ude og Hjemme, uge 52, 2012