Ingredienser

Kapersvinaigrette
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk grovkornet sennep
  • 1 tsk flydende honning
  • 2 spsk kapers
Asparges
  • 250 g hvide asparges
  • 250 g grønne asparges
  • 2 skiver rugbrød, 100 g
  • 1 bundt krydderurter, fx kørvel, brøndkarse eller dild
Tilbehør
  • 4 skiver groft hvedebrød, 200 g

Tilberedning

Kapersvinaigrette
Rør eddiken med olie, sennep, honning og kapers til en dressing.

Asparges
Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Kog de hvide asparges i letsaltet vand i ca. 5 minutter afhængig af tykkelse. Kog de grønne med i de sidst 2 minutter. Afdryp og afkøl aspargesene.

Rist rugbrødet, og skær det i små tern.

Anret aspargesene, og dryp kapersvinaigrette over. Drys med rugbrød, og top med krydderurter. Servér brød til.

Frugt og grønt pr. person

140 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1213 kJ (289 kcal). Kulhydrat 46 g fedt 10 g, heraf mættet fedt 1,5 g

Ude og Hjemme, uge 25, 2013