Ingredienser
4 Personer
Torsk i tomatsauce
- 1 aubergine
 - 1 løg
 - 2 spsk. olivenolie
 - 2 fed hvidløg
 - 2 dåser hakkede tomater
 - 2 spsk. balsamicoeddike
 - 1 spsk. sukker
 - salt og peber
 - 200 g grønkål
 - 600 g torskefilet
 - 20 g kapers
 
Blød polenta
- 1¼ liter kogende vand
 - 1 tsk. salt
 - 200 g minut polenta
 
Del og print opskriften
Tilberedning
Torsk i tomatsauce
Skær auberginen i små tern. Hak løget.
Varm olien på en pande, og svits løg, presset hvidløg og aubergine heri. Tilsæt hakkede tomater, eddike og sukker, og lad saucen simre i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber.
Rib grønkålen, og hak den fint. Kom grønkålen i saucen, og lad den simre i 5 minutter.
Skær fisken i mindre stykker, og læg dem ovenpå saucen. Vend dem, når fisken er næsten hvid. Drys kapers over saucen.
Blød polenta
Hæld kogende vand i en gryde med salt. Drys polentaen i under omrøring, og lad den koge ca. 5 minutter. Spæd eventuelt til med mere kogende vand. Polentaen skal være som en lind grød.
Servér blød polenta med torsk i tomatsauce.
Tip! Retten kan også tilberedes med kødboller af hakket svine- og/eller kalvekød.
Frugt og grønt*
Ca. 300 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1900 KJKulhydrat
59 gFedt
10 gHeraf mættet fedt
2 g* pr. person, medmindre andet er angivet