Skyl og afdryp bønnerne. Pil og hak løget, pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær peberfrugt og squash i tern. Skyl og slyng spinaten tør.
Varm olien i en stor pande, og svits løg, hvidløg, chili og krydderier, til løgene er klare og krydderierne duftende.
Tilsæt peberfrugt og squash og vend rundt. Dernæst tomater og bouillon, til det bliver en fyldig sauce. Lad det simre under låg i ca. 5 minutter. Tilsæt afdryppede bønner og spinat, og lad spinaten falde lidt sammen.
Slå æggene ud i saucen. Læg låg på, og lad æggene pochere i 5-6 minutter, til æggehviden er fast. Skyl og hak persillen og drys over retten.
Servering
Servér direkte fra panden med groft fuldkornsbrød.
Ingredienser
2 Personer
Shakshuka
- 1 dåse kidneybønner (250 g afdryppede kogte bønner)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 lille chili
- 1 rød peberfrugt
- 1 squash
- 100 g babyspinat
- ½ spsk. olivenolie
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. stødt spidskommen
- En knivspids cayennepeber
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 æg
- 4 kviste persille eller frisk koriander
Tilbehør
- 100 g groft fuldkornsbrød
Del og print opskriften
Energifordeling*
2200 KJKulhydrat
62 gProtein
32 gFedt
13 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Frugt og grønt*
Ca. 250 g* pr. person, medmindre andet er angivet