Ingredienser
4 Personer
Grillet mørbrad
- 1 stor afpudset svinemørbrad ca. 400 g
- ½ g flagesalt
- peber
- 2 tsk. tørret rosmarin
Salat med sommerbær
- 600 g nye, små kartofler
- 2 hjertesalat
- 100 g babysalat
- ½ blomkål
- 500 g sommerbær fx jordbær, hindbær og blåbær
- 200 g friskbælgede ærter
- 1 lille bundt dild
Purløgscreme
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 lille bundt purløg
- ½ tsk. flagesalt
- peber
Del og print opskriften
Tilberedning
Grillet mørbrad
Krydr mørbraden med salt, peber og rosmarin. Brun mørbraden på grillen, og læg den derefter på indirekte varme og luk låget. Grill mørbraden i ca. 10 minutter – vend den undervejs. Mærkes den meget blød, skal den have lidt længere tid. Tag mørbraden af varmen, og lad den hvile ca. 10 minutter, inden den skæres i skiver.
Salat med sommerbær
Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne, inden de skæres i skiver.
Skyl salat og spinat, og slyng dem tørre. Del blomkål i helt små buketter.
Skyl og nip bærrene. Halvér dem.
Purløgscreme
Rør yoghurt med mayonnaise og hakket purløg og smag til med salt og peber.
Vend salater med kartofler, blomkål, bær og ærter. Fordel kødet i salaten, og dryp dressingen over inden servering. Top med dild.
Frugt og grønt*
Ca. 250 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1600 KJKulhydrat
46 gFedt
10 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet